fredag 14 augusti 2009

Esters matsedel

Hej och välkommen till Esters matsedel so far....

Bästa maträtterna (alla rätter är självklart i puréform):
1. Pasta och grönsaker. (Funkar alltid några skedar fler än konkurrenterna, luktar gott men smakar inte så mycket enligt Esters föräldrar).
2. Potatis och majs. (Favoriten innan hon började med burkarna för barn över sex månader, luktar OK).
3. Morot (Luktar som morot-with-a-twist, enkelt att skyfla in men rinnigt och hamnar lätt över hela köket).
4. Kyckling och grönsaker (Den nya "potatis och majs" fast för de över sex månader - går nästan alltid hem även om den luktar väligt lik de som kommer på nästa lista...)

BLÄLISTAN:
1. Oxkött med grönsaker. (Orsakar kväljningar och snedvridna grimaser, konstigt då den luktar som kyckling och grönsaker).
2. Kalvkött och grönsaker. (proteiner är inte Esters grejj tror jag, den här luktar verkligen äckligt dock, så jag förstår henne).
3. Avocado. (Förvånansvärt att det inte gick hem då så mycket annat som är likt gjorde det).

MUMS efterrättlistan:
1. Mango. (Hon kan lätt häva i sig en hel burk när som helst, är hon hel mätt på vanlig mat så har hon totalt glömt det när mangon kommer fram).
2. Banan. (Det var en banan som motiverade Ester till att resa sig till sittande första gången, det kommer nog hända igen. Då pappa tar fram en banan till sig själv då han inte hunnit med någon annan mat på flertalet timmar så kommer Ester oftast på att hno vill dela).
3. Mango med banan. (Japp! det finns en kombination i puréform, inte lika god enligt pappa men Ester verkar inte känna någon större skillnad).
4. Blåbär. (En uppstickare med samma uppgift som katrinplommon, men mycket godare!).

Thats it folks!

Inga kommentarer: